• Alles-in-een watermeter met geïntegreerde druk- en temperatuursensor
  • Vereenvoudigde installatie en minder onderhoud
  • Netspanning optie met batterij back-up
  • Modbus RTU communicatie optie voor het verzenden van meetwaarden, status en alarmen
  • Certificering volgens OIML R49 en MID MI-001 met 0 DN tot DN60

De versterkerbehuizing heeft beschermingsklasse IP 68 waardoor deze zonder problemen in meetputten die regelmatig overlopen geplaatst kan worden, en een kleine installatie footprint voor compacte inbouw. Voor locaties met netspanning, is de van origine batterij gevoede WATERFLUX 3070 nu ook verkrijgbaar met een externe FlexPower-unit voor aansluiting op een 110...230V AC of 10…30V DC.  De unit heeft een interne batterij als back-up, mocht de externe energiebron uitvallen.

Het instrument beschikt over meerdere communicatie opties, waaronder de Modbus RTU output. Deze data omvat meetgegevens, statusgegevens en actuele waarde voor druk, temperatuur en alarmen.De sensor is beschikbaar met schroefdraadaansluiting G1 en G1,5. De flensuitvoering wordt in diameter DN25…200 standaard uitgerust met roestvast stalen flenzen. De volgens MID MI-001
en OIML R49 gecertificeerde WATERFLUX kan nu ook voor grote diameters tot DN600 worden
geverifieerd naar OIML R49 en MID MI-001 met 0 DN / 0 DN rechte in- en uitloopstukken.

Met WATERFLUX 3070 V3 biedt KROHNE een alles-in-een watermeter en elimineert de installatie en bekabeling van aparte flow-, druk- en temperatuursensoren. Omdat in- en uitloopstukken niet nodig zijn, kan de WATERFLUX ook in de kleinste ruimtes worden ingebouwd. Beschermingsklasse IP68 en een speciale coating zorgen ervoor dat de sensor ook ondergronds kan worden ingebouwd.

Over KROHNE

KROHNE is een wereldwijd toonaangevende producent en leverancier van complete meetoplossingen voor industriële procesinstrumenten. Opgericht in 1921 met het hoofdkantoor in Duisburg, Duistsland, geleidelijk aan uitgegroeid tot een wereldwijde onderneming met meer dan 3600 werknemers. KROHNE staat voor innovatie en maximale productkwaliteit en is een van de marktleiders in industriële procesmeettechnologie. 

Contact

Issued by:
KROHNE Messtechnik GmbH
Ludwig-Krohne-Str. 5
47058 Duisburg
www.krohne.com

Contact voor de media in Nederland en België:
Maré Boom
Tel:  +31 78 63 06 215
eMail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.