Duurzaam drinkwater

Het drinkwater in Nederland zal steeds duurder worden. Ziekenhuizen, zorginstellingen, campings, zwembaden en overige installaties moeten wekelijks het koude water en het warme tapwater spoelen. Dit is erg arbeidsintensief en kost bovendien erg veel drinkwater en energie. Wanneer legionellaoverschrijdingen zich hebben voorgedaan, mag volgens de wetgeving en de toezichthouder ILenT (Inspectie Leefomgeving en Transport) gebruik worden gemaakt van alternatieve technieken. Door gebruik te maken van één van deze technieken mag de frequentie van het spoelen worden verminderd en de warmtapwatertemperatuur iets worden verlaagd. Het gevolg is dat er minder duurzaam drinkwater wordt verspild en onnodig extra energie wordt verbruikt.

KDWS Nederland B.V., een gecertificeerde specialist voor alternatieve technieken

Bij het toepassen van een alternatieve techniek is wettelijk bepaald dat uitsluitend een BRL6010 gecertificeerd legionella-adviseur mag adviseren omtrent welke techniek mag worden toegepast. Hierbij wordt door KDWS Nederland B.V. een oordeel opgesteld waaruit blijkt welke techniek voor een specifieke installatie het meest geschikt is.

Indien u meer wilt weten over het toepassen van alternatieve technieken dan bieden wij de mogelijkheid om gebruik te maken van onze kennis en begeleiding.

Grote voordelen berekeningsmethodiek Simdeum

Sinds begin 2013 maakt KDWS Nederland B.V. gebruik van de modernste berekeningsmethodiek Simdeum. Het grote voordeel hiervan is dat kleinere leidingdiameters kunnen worden toegepast. Grote voordelen hiervan zijn:

  • een hogere doorstroomsnelheid
  • mindere inhoud aan drinkwater in de installatie
  • geen afzetting van biofilm en sediment
  • een optimale verversing van het drinkwater
  • een verse smaak aan het drinkwater
  • minder warmtapwater voorraad benodigd
  • vermindering van water- en energieverbruik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *